CRETAN HERBS ΕΛΑΙΟ ΚΑΛΕΝΤΟΥΛΑΣ 50 ml

CRETAN HERBS ΕΛΑΙΟ ΚΑΛΕΝΤΟΥΛΑΣ 50 ml

Παραγωγός: CRETAN HERBS
Τιμή: 7,00€
Περιγραφή

 

Το λάδι της καλεντούλας είναι πολύ καλό για τα προβλήματα της νεανικής επιδερμίδας. Λόγω των φλαβονοειδών και σαπωνίνων που περιέχει, θεωρείται ότι έχει στυπτική, αντιφλεγμονώδη, τονωτική και δροσιστική δράση, για αυτό και χρησιμοποιείται σε ήπιους δερματικούς ερεθισμούς, ήπια εγκαύματα και κοκκινίλες.     Θεωρείται ιδανικό για τη φλεβίτιδα και τους κιρσούς (ελαφρό μασάζ). Πολύ καλό για την καταπολέμηση των φλεγμονών στις χιονίστρες, στις ρευματικές αρθρώσεις και για την τόνωση των ιστών του δέρματος. Έχει έντονη αντισηπτική δράση σε περιπτώσεις ακμής με έξαψη που δεν προέρχονται από ορμονικά προβλήματα και σε μολυσματικές πληγές.

Ευεργετικό σε στοματικές πλύσεις για άφθες και επιχείλιο έρπητα. Έχει απαλυντικές και καταπραϋντικές ιδιότητες και γι' αυτό χρησιμοποιείται σε επιθέματα (καλεντούλα, δεντρολίβανο, γαϊδουράγκαθο, νερό ) για να γίνει πιο όμορφο το δέρμα.

Το  λάδι της καλέντουλας βοηθά ιδιαίτερα στη θεραπεία ήπιων δερματικών ερεθισμών που οφείλονται στον κρύο αέρα και στις απότομες εναλλαγές της θερμοκρασίας.  Bοηθάει, επίσης, στην καταπράυνση του ερεθισμένου δέρματος, επουλώνει τσιμπήματα, κοψίματα και πληγές.

Αποτελεί  εξαιρετική βάση για κρέμες, φυτικές αλοιφές, λοσιόν και πολλά άλλα φυσικά καλλυντικά. Mπορεί να εφαρμοστεί απευθείας στο δέρμα και θεωρείται ιδανικό λάδι για όλα τα μασάζ αρωματοθεραπείας, καθώς αποτελεί άριστο φορέα που επιδέχεται την προσθήκη αιθέριων ελαίων. Είναι  κατάλληλο για όλους τους τύπους δέρματος, αλλά ιδιαίτερα ενδείκνυται για ξηρές, πολύ ξηρές και ευαίσθητες επιδερμίδες.

Τέλος, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως βρεφικό λάδι.

Κριτικές (0)

Γράψτε μια κριτική



Προσοχή: Μην εισάγετε, στην κριτική σας, HTML tags διότι δεν λαμβάνονται υπόψη!

Κακή            Καλή