ΟΛΑ ΒΙΟ ΡΕΒΥΘΙΑ ΜΑΥΡΑ ΒΙΟ 300 γρ.

ΟΛΑ ΒΙΟ ΡΕΒΥΘΙΑ ΜΑΥΡΑ ΒΙΟ 300 γρ.

Παραγωγός: ΒΙΟ ΥΓΕΙΑ
Τιμή: 2,60€
Περιγραφή

Ο βασιλιάς της πρωτεΐνης

Τα μαύρα ρεβύθια είναι ένα σπάνιο είδος ρεβυθιού με μακρινή καταγωγή στην Ινδία. Πρόκειται για παλιά ξεχασμένη ποικιλία που λόγω του χρώματος και της χαμηλής απόδοσης εγκαταλείφτηκε η καλλιέργεια του και μετά από έντονη αναζήτηση ξεκίνησε η προσπάθεια να αναβιώσει.
Σε πολύ μικρή ποσότητα και πάντα στο πνεύμα της βιοκαλλιέργειας η προσπάθεια έδωσε τους πρώτους καρπούς στο Σαγματά της Βοιωτίας.

Αυτό που τα κάνει να ξεχωρίζουν είναι το χρώμα τους. Μπορούν να μαγειρευτούν και να χρησιμοποιηθούν με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, και να κάνουν ένα μοναδικό και εντυπωσιακό hummus.
Τα ποιοτικά τους χαρακτηριστικά σε σχέση με τα γνωστά μας ρεβύθια τα κατατάσσουν πολύ ψηλά στην διατροφική αλυσίδα χαρακτηρίζοντας τα όχι άδικα σαν ελληνική υπερτροφή.
Αν θέλετε να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σας σύστημα, σκεφτείτε να προσθέσετε μαύρα ρεβίθια στη διατροφή σας. Ιδανικά για  χορτοφάγους και vegan καθώς δρουν ως μια σημαντική πηγή πρωτεΐνης. 

Επίσης είναι μια μεγάλη πηγή φυτικών ινών, βοηθούν στη ρύθμιση του επιπέδου σακχάρου στο αίμα, στη μείωση του βάρους και στην αποφυγή του σχηματισμού οξέων στο σώμα.
Εμποδίζουν το φούσκωμα και διατηρούν ισχυρό το πεπτικό σύστημα. Επιπλέον, περιέχουν φυτοχημικά που ονομάζονται σαπωνίνες, τα οποία είναι πολύ καλά στην πρόληψη του καρκίνου. Υπάρχει επίσης μια καλή ποσότητα χολίνης, η οποία βοηθά στην ανάπτυξη του εγκεφάλου. "
Επίσης, το σελήνιο, ένα ορυκτό που δεν υπάρχει στα φρούτα και τα λαχανικά, βρίσκεται σε αυτό το φαγητό.
Διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην αποτοξίνωση των καρκινογόνων ενώσεων στο σώμα.

 

Εκτός από την καλή πηγή φωσφορικού, σιδήρου, μαγνησίου, μαγγανίου και ψευδαργύρου, τα μαύρα ρεβίθια είναι επίσης υψηλά σε ασβέστιο και βιταμίνη Κ, πράγμα που βοηθά στη διατήρηση της υγείας των οστών.
Λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε φυτικές ίνες και μεταλλικά στοιχεία, ο φλοιός τους είναι πιο συμπαγής και σκληρός.
Αυτό κάνει τον χρόνο μαγειρέματος τους πολύ μεγαλύτερο, και ακόμα και έτσι, θα μαλακώσουν μόνο σε κάποιο βαθμό.
Μόλις μαγειρευτούν, τα μαύρα ρεβύθια αλλάζουν το χρώμα τους σε πράσινα και παραμένουν άθικτα, πράγμα που είναι ακριβώς ο λόγος που τα μαύρα ρεβίθια χρησιμοποιούνται για την παρασκευή σαλατών παρά για σούπες ή κρέμες.
Παραδοσιακά χρησιμοποιούνται σε συνδυασμό με ψάρια, μαλάκια και για την παρασκευή χούμους.

 

Πιστοποιημένο βιολογικό προϊόν. 

Κριτικές (0)

Γράψτε μια κριτικήΠροσοχή: Μην εισάγετε, στην κριτική σας, HTML tags διότι δεν λαμβάνονται υπόψη!

Κακή            Καλή