ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ ΠΙΤΟΥΡΟ ΣΙΤΟΥ ΒΙΟ 300 γρ.

ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ ΠΙΤΟΥΡΟ ΣΙΤΟΥ ΒΙΟ 300 γρ.

Παραγωγός: ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
Τιμή: 1,30€
Περιγραφή

Το πίτουρο παράγεται κατά την άλεση του σκληρού εξωτερικού στρώματος του σίτου, το οποίο αφαιρείται όταν ο σίτος μεταποιείται σε ραφιναρισμένο αλεύρι. Είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες και βιταμίνες. Σερβίρεται με γιαούρτι, στο γάλα, στο χυμό ή σε σαλάτες .

Ο φλοιός από το σιτάρι (απ' όπου και το πίτουρο σίτου) έχει συστατικά απαραίτητα για έκκριση ινσουλίνης, η οποία είναι καλή για τους διαβητικούς. Επιπλέον, υπάρχουν νέες μελέτες που βεβαιώνουν τη σημασία του πίτουρου στην πρόληψη του καρκίνου, και άλλες μελέτες επαλήθευσαν  ότι όλο το σιτάρι  θεωρείται κατάλληλη τροφή για τα παιδιά και μπορεί να  τα προφυλάξει  από το άσθμα .

Υπάρχουν αριθμοί αντιοξειδωτικών στα πίτουρα,  που είναι επωφελείς στην ενεργοποίηση των κυττάρων και την πρόληψη του καρκίνου. Πρόσφατες μελέτες επιβεβαίωσαν ότι η πρόσληψη σιταριού ολικής αλέσεως βοηθάει στη θεραπεία των καρδιακών παθήσεων, αρτηριοσκλήρωση, και άλλες ασθένειες. Τέλος είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες, των οποίων η κατανάλωση συμβάλει στην ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης, στην καλή λειτουργία του εντέρου, στην πρόληψη κατά ορισμένων μορφών καρκίνου και της παχυσαρκίας.

Οι διατροφολόγοι υποστηρίζουν ότι πολλά από τα προβλήματα υγείας που μας ταλαιπωρούν καθημερινά θα ήταν λιγότερο έντονα αν προσθέταμε στην διατροφή μας λίγο. πίτουρο. Οι άφθονες φυτικές ίνες του σιταριού και ιδίως του πίτουρου κατέχουν την πρώτη θέση στον κατάλογο των τροφών που καταπολεμούν την δυσκοιλιότητα. Το πίτουρο διαθέτει ισχυρή αντικαρκινική δράση. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός, ότι στους ανθρώπους, το πίτουρο σιταριού εμποδίζει την ανάπτυξη πολυπόδων που εξελίσσονται σε καρκίνο του εντέρου. Στις γυναίκες εξάλλου φαίνεται πως καταπολεμά τον καρκίνο του μαστού, εξαντλώντας τα αποθέματα των οιστρογόνων. Διαθέτει επίσης αντιπαρασιτικές ιδιότητες.

Πιστοποιημένο βιολογικό προϊόν.

Στις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις του Αγροκτήματος Αντωνόπουλου, στο Δίλοφο Φαρσάλων, κοντά στο Ναρθάκιο Όρος, από το 1985, επιμένουν στη χρήση μόνο γηγενών, παραδοσιακών και αρχαίων ποικιλιών που έχουν καταφέρει να διατηρήσουν από γενιά σε γενιά. Βασίζονται σε μεθόδους και τεχνικές βιοκαλλιέργειας, που έχουν αναπτύξει και εξελίξει, ώστε να παράγουν προϊόντα με υψηλά κριτήρια ποιότητας και διαδικασίες παραγωγής που να εναρμονίζονται με τη βιωσιμότητα. Το Αγρόκτημά έχει επαναφέρει στην αγορά, παλαιά είδη ντόπιων σιτηρών (που κινδυνεύουν από γενετική διάβρωση ή εξαφάνιση), τροφών με υψηλή διατροφική αξία και βέλτιστη συμβατότητα με τον οργανισμό. Το αγρόκτημα διαθέτει ιδιόκτητη εγκατάσταση επεξεργασίας, συσκευασίας και αποθήκευσης τροφίμων και εφαρμόζει πρότυπο σύστημα διαχείρισης πρώτων υλών. Καινοτομία η αναβίωση και καλλιέργειά των προϊόντων  ζέας από ελληνικό δίκοκκο στάρι, το αρχαιότερο γνωστό δημητριακό στον άνθρωπο, το όποιο είχε περιέλθει σε λήθη και κινδύνευε με εξαφάνιση.

Κριτικές (0)

Γράψτε μια κριτική



Προσοχή: Μην εισάγετε, στην κριτική σας, HTML tags διότι δεν λαμβάνονται υπόψη!

Κακή            Καλή