ΔΩΡΙΚΟΣ ΟΙΝΟΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΞΗΡΟΣ(ΠΟΙΚΙΛΙΑ ΚΟΣΜΑΣ&ΜΑΥΡΟ ΑΡΑΧΩΒΑΣ)) ΒΙΟ 750 ml

  1. Αρχική
  2. Ροφήματα - Ποτά
  3. Οινοπνευματώδη
  4. ΔΩΡΙΚΟΣ ΟΙΝΟΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΞΗΡΟΣ(ΠΟΙΚΙΛΙΑ ΚΟΣΜΑΣ&ΜΑΥΡΟ ΑΡΑΧΩΒΑΣ)) ΒΙΟ 750 ml
ΔΩΡΙΚΟΣ ΟΙΝΟΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΞΗΡΟΣ(ΠΟΙΚΙΛΙΑ ΚΟΣΜΑΣ&ΜΑΥΡΟ ΑΡΑΧΩΒΑΣ)) ΒΙΟ 750 ml Οινοπνευματώδη
  • Κωδικός Προϊόντος: 10444
  • Διαθεσιμότητα: Ναι
  • 10,50€
  • Χωρίς ΦΠΑ: 10,50€

Ερυθρός οίνος με κόκκινο, έως βαθύ κόκκινο χρώμα (ανάλογα με την χρονιά), με ανταύγειες ρουμπινιού.

Με έντονα αρώματα φρούτων του δάσους , βανίλια και μπουκέτο αρωμάτων.  Στρογγυλό, απαλό σώμα, με μαλακές τανίνες και δυνατή επίγευση.   Συνοδεύει ιδανικά πιάτα αλλαντικών, σκληρών και μαλακών τυριών, κόκκινου κρέατος. Γευστικά οι τανίνες του ισορροπούν με τις πρωτεΐνες του κρέατος και των τυριών.

Πιστοποιημένο βιολογικό προϊόν

 Ο «κοσμάς» είναι μια κατ’ εξοχήν ορεινή ποικιλία που απαντάται μόνο στις ορεινές περιοχές της κεντρικής Στερεάς Ελλάδος. 

Αποτελούσε ανέκαθεν την πλέον αντιπροσωπευτική ποικιλία αμπέλου για οινοποίηση στις  ορεινές αυτές περιοχές, καθώς  είχε εγκλιματιστεί από πολλούς αιώνες και είχε επιλεγεί από τους ντόπιους πληθυσμούς  ως η ποικιλία  από την οποία δημιουργούσαν τον δικό τους οίνο

Το οινοποιείο της Οικογένειας Μπαλατσούρα χαρακτηρίζεται από ιδιαίτερη φροντίδα στην παραγωγή οίνου εγγυημένης ποιότητας.

Η καλλιέργεια της ποικιλίας «Κοσμάς» ακολουθεί το πρότυπο στην βιο-καλλιέργεια της εταιρίας ΔΗΩ και ο οίνος που παράγεται είναι βιολογικός.

Η γνώση σύγχρονων και καινοτόμων πρακτικών οινοποίησης σε συνδυασμό με την εμπειρία και γνώση που χαρακτηρίζει την ομάδα παρέχουν τα διαπιστευτήρια της ποιότητας της και της αξίας του.

Η Τεχνογνωσία που εφαρμόζεται στο Οινοποιείο Οικογένειας Μπαλατσούρα, σε συνδυασμό με τη προσήλωση στα παραδοσιακά πρότυπα αμπελουργίας και την γνώση της ιδιαίτερης καλλιέργειας – μονοκαλλιέργειας της ποικιλίας «Κοσμάς», αποτελούν παράγοντες διασφάλισης της μοναδικής γεύσης, του ιδιαίτερου αρώματος και του σπουδαίου χρώματος του Δωρικού Οίνου, στοιχεία τα οποία κατ’ επέκταση αντικατοπτρίζουν την αυθεντικότητα του.

 

Ετικέτες: ΔΩΡΙΚΟΣ, ΟΙΝΟΣ, ΚΟΚΚΙΝΟΣ, ΞΗΡΟΣ(ΠΟΙΚΙΛΙΑ, ΚΟΣΜΑΣ&ΜΑΥΡΟ, ΑΡΑΧΩΒΑΣ)), ΒΙΟ, 750, Οινοπνευματώδη