ΟΛΑ ΒΙΟ ΧΑΡΟΥΠΑΛΕΥΡΟ (ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΑΤΟ ΤΟΥ ΚΑΚΑΟ) ΣΕ ΚΟΥΤΙ ΒΙΟ 200 γρ.

ΟΛΑ ΒΙΟ ΧΑΡΟΥΠΑΛΕΥΡΟ (ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΑΤΟ ΤΟΥ ΚΑΚΑΟ) ΣΕ ΚΟΥΤΙ ΒΙΟ 200 γρ.

Παραγωγός: ΒΙΟ ΥΓΕΙΑ
Τιμή: 1,95€
Περιγραφή

 

Το χαρούπι είναι ο καρπός της χαρουπιάς, ενός αειθαλούς, αυτοφυούς δέντρου, που ευδοκιμεί στις χώρες που περιβάλλουν τη Μεσόγειο, αλλά συναντάται αρκετά συχνά και σε περιοχές της Μέσης Ανατολής. Μέχρι και πριν από μερικούς αιώνες ένα από τα σημαντικότερα γλυκαντικά τροφίμων στον κόσμο ήταν το χαρούπι ή αλλιώς η υγιεινή «σοκολάτα», όπως την αποκαλούσαν.  Το χαρούπι είναι γλυκό και τραγανό ενώ η γεύση του είναι έντονη και μοιάζει αρκετά με αυτή της σοκολάτας. Ο καρπός της χαρουπιάς είναι σαν αυτόν της φασολιάς και κατατάσσεται στα όσπρια.

 Το χαρουπάλευρο παράγεται από μια διαδικασία ξήρανσης, άλεσης, καθώς και ψησίματος των λοβών, αφού αφαιρεθούν οι σπόροι. Το αλεύρι που προκύπτει μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την παρασκευή ψωμιού και αρτοσκευασμάτων, αλλά και γλυκών, όπου μπορεί να αντικαταστήσει μέρος του κακάο. Φυσικά, η χρήση χαρουπάλευρου έχει ως αποτέλεσμα τα παρασκευασμένα τρόφιμα να πάρουν χρώμα καφέ-σοκολατί και γεύση που μοιάζει με σοκολάτα, η οποία μπορεί να αυξομειωθεί, με ανάμειξη διαφόρων ποσοτήτων χαρουπάλευρου με μέλι ή άλλα υλικά.

Αν και στη συνείδηση των περισσοτέρων είναι συνδεδεμένο με την περίοδο της κατοχής ή τις ζωοτροφές, το χαρούπι παραμένει ένας πλήρης διατροφικός καρπός και η θρεπτική του αξία είναι αξιοσημείωτη, καθώς είναι γεμάτο φυτικές ίνες, πολυφαινόλες και τανίνες, που του προσδίδουν αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Είναι πλούσιο σε σάκχαρα, με πολύ λίγες θερμίδες, ελάχιστα λιπαρά και καθόλου καφεΐνη. Το ασβέστιο που περιέχεται στο χαρούπι είναι πλουσιότερο ακόμα κι απ' το γάλα γεγονός που το καθιστά φυσικό θεραπευτικό για παθήσεις των οστών. Περιέχει επίσης μεγάλες ποσότητες βιταμινών, αλλά και ιχνοστοιχείων.

Πιστοποιημένο βιολογικό προϊόν 

Κριτικές (0)

Γράψτε μια κριτικήΠροσοχή: Μην εισάγετε, στην κριτική σας, HTML tags διότι δεν λαμβάνονται υπόψη!

Κακή            Καλή