Το μανιτάρι αυτό καταφέρνει να αναπτυχθεί σε τέτοια υποστρώματα διότι διαθέτει ένζυμο με το οποίο διασπάει τις κυτταρίνες του υποστρώματος,μετατρέποντάς το σε τροφή υψηλής θρεπτικής αξίας. Τα Γρεβενά είναι η πόλη των άγριων μανιταριών και φημίζονται για την νοστιμιά τους.
Τα αφυδατωμένα μανιτάρια τα χρησιμοποιούμε όπως και τα φρέσκα μανιτάρια. Τα τοποθετούμε σε χλιαρό και αλατισμένο νερό ή κρασί για περίπου 15 λεπτά. Στη συνέχεια τα μαγειρεύουμε χρησιμοποιώντας και το ζωμό που τα μουσκέψαμε γιατί εκεί κρύβεται όλη η γεύση και το άρωμά τους.
Τα 25 γρ. αντιστοιχούν περίπου σε 250 γρ. φρέσκων άγριων μανιταριών.
Ιδανική επιλογή για vegans, χορτοφάγους ή για όσους θέλουν να μειώσουν το κρέας στη διατροφή τους.
Χωρίς συντηρητικά.