ΜΑΝΙΤΑΡΟΠΡΟΙΟΝΤΑ ΓΡΕΒΕΝΩΝ ΑΦΥΔΑΤΩΜΕΝΟ ΑΓΑΡΙΚΟ 25 γρ.

ΜΑΝΙΤΑΡΟΠΡΟΙΟΝΤΑ ΓΡΕΒΕΝΩΝ ΑΦΥΔΑΤΩΜΕΝΟ ΑΓΑΡΙΚΟ 25 γρ.

Τιμή: 4,60€
Περιγραφή

Αγαρικό ή πρόβειο είναι ένα είδος μανιταριού το οποίο είναι πολύ νόστιμο! Θα το βρείτε σε αφυδατωμένη μορφή από τα Γρεβενά και χρησιμοποιείται ως ομοιπαθητικό φάρμακο σε άτομα με υπερβολικό άγχος υγείας,ειδικότερα για τον καρκίνο. Μπορείτε να το καταναλώσετε κατευθείαν βάζοντάς το στο φαγητό είτε το έχετε μουλιάσει ή όχι. Μια εύκολη γευστική πρόταση από τα Γρεβενα!

Tα αφυδατωμένα (αποξηραμένα) μανιτάρια χρησιμοποιούνται όπως και τα φρέσκα. Πρέπει όμως να τα επαναφέρουμε στην αρχική τους μορφή. Γι' αυτό, πριν τα χρησιμοποιήσουμε, τα μουσκεύουμε για 20 περίπου λεπτά σε ζεστό νερό ελαφρώς αλατισμένο ή σε μείγμα νερού και κρασιού. Στη συνέχεια, τα μαγειρεύουμε χρησιμοποιώντας και το ζωμό που τα μουσκέψαμε, γιατί εκεί κρύβεται όλη η γεύση και το άρωμά τους. Aν πρόκειται να τα χρησιμοποιήσουμε σε σάλτσα, τα μουσκεύουμε σε λιγότερο νερό, ώστε η σάλτσα μας να μην είναι αραιή και να γίνει πιο αρωματική και γευστική.

Tα αφυδατωμένα μανιτάρια είναι ιδανικά για να νοστιμίσουν σούπες, σάλτσες, αλλά και για να αντικαταστήσουν το κρέας. 50 γρ.αποξηραμένα μανιτάρια αντιστοιχούν σε περίπου 500 γρ. φρέσκα. 
 
Ιδανική επιλογή για vegans, χορτοφάγους ή για όσους θέλουν να μειώσουν το κρέας στη διατροφή τους. 

Χωρίς συντηρητικά. 

Κριτικές (0)

Γράψτε μια κριτικήΠροσοχή: Μην εισάγετε, στην κριτική σας, HTML tags διότι δεν λαμβάνονται υπόψη!

Κακή            Καλή