ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ ΦΑΒΑ ΚΙΤΡΙΝΗ ΑΠΟ ΛΑΘΟΥΡΙ ΒΙΟ 500 γρ.

ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ ΦΑΒΑ ΚΙΤΡΙΝΗ ΑΠΟ ΛΑΘΟΥΡΙ ΒΙΟ 500 γρ.
  • Κωδικός Προϊόντος: 3263
  • Διαθεσιμότητα: Ναι
  • 4,30€
  • Χωρίς ΦΠΑ: 4,30€

Φάβα κίτρινη από Λαθούρι, βιολογικής καλλιέργειας στο κτήμα Αντωνόπουλου στο Δίλοφο Λάρισας. Το λαθούρι είναι πλούσιο σε σίδηρο, μαγνήσιο, κάλιο, ποτάσιο, βιταμίνες B, C, E, φολικό οξύ και πρωτεΐνες.

Έχει χαμηλής περιεκτικότητας λιπαρά, υψηλή περιεκτικότητα φυτοχημικών ουσιών που συμβάλλουν στην αναπαραγωγική διαδικασία, βοηθούν την ανάπτυξη των παιδιών, καθώς επίσης περιέχει ουσίες που είναι κατάλληλες στην πρόληψη καρδιαγγειακών παθήσεων, πιθανή πρόληψη κατά του καρκίνου και του διαβήτη.
 
 
Πιστοποιημένο βιολογικό προϊόν.

Στις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις του Αγροκτήματος Αντωνόπουλου, στο Δίλοφο Φαρσάλων, κοντά στο Ναρθάκιο Όρος, από το 1985, επιμένουν στη χρήση μόνο γηγενών, παραδοσιακών και αρχαίων ποικιλιών που έχουν καταφέρει να διατηρήσουν από γενιά σε γενιά. Βασίζονται σε μεθόδους και τεχνικές βιοκαλλιέργειας, που έχουν αναπτύξει και εξελίξει, ώστε να παράγουν προϊόντα με υψηλά κριτήρια ποιότητας και διαδικασίες παραγωγής που να εναρμονίζονται με τη βιωσιμότητα. Το Αγρόκτημά έχει επαναφέρει στην αγορά, παλαιά είδη ντόπιων σιτηρών (που κινδυνεύουν από γενετική διάβρωση ή εξαφάνιση), τροφών με υψηλή διατροφική αξία και βέλτιστη συμβατότητα με τον οργανισμό. Το αγρόκτημα διαθέτει ιδιόκτητη εγκατάσταση επεξεργασίας, συσκευασίας και αποθήκευσης τροφίμων και εφαρμόζει πρότυπο σύστημα διαχείρισης πρώτων υλών. Καινοτομία η αναβίωση και καλλιέργειά των προϊόντων  ζέας από ελληνικό δίκοκκο στάρι, το αρχαιότερο γνωστό δημητριακό στον άνθρωπο, το όποιο είχε περιέλθει σε λήθη και κινδύνευε με εξαφάνιση.

 
Πιστοποιημένο βιολογικό προϊόν.

Στις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις του Αγροκτήματος Αντωνόπουλου, στο Δίλοφο Φαρσάλων, κοντά στο Ναρθάκιο Όρος, από το 1985, επιμένουν στη χρήση μόνο γηγενών, παραδοσιακών και αρχαίων ποικιλιών που έχουν καταφέρει να διατηρήσουν από γενιά σε γενιά. Βασίζονται σε μεθόδους και τεχνικές βιοκαλλιέργειας, που έχουν αναπτύξει και εξελίξει, ώστε να παράγουν προϊόντα με υψηλά κριτήρια ποιότητας και διαδικασίες παραγωγής που να εναρμονίζονται με τη βιωσιμότητα. Το Αγρόκτημά έχει επαναφέρει στην αγορά, παλαιά είδη ντόπιων σιτηρών (που κινδυνεύουν από γενετική διάβρωση ή εξαφάνιση), τροφών με υψηλή διατροφική αξία και βέλτιστη συμβατότητα με τον οργανισμό. Το αγρόκτημα διαθέτει ιδιόκτητη εγκατάσταση επεξεργασίας, συσκευασίας και αποθήκευσης τροφίμων και εφαρμόζει πρότυπο σύστημα διαχείρισης πρώτων υλών. Καινοτομία η αναβίωση και καλλιέργειά των προϊόντων  ζέας από ελληνικό δίκοκκο στάρι, το αρχαιότερο γνωστό δημητριακό στον άνθρωπο, το όποιο είχε περιέλθει σε λήθη και κινδύνευε με εξαφάνιση.