ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ ΤΟΥΤΑΓΧΑΜΩΝ ΑΣΤΡΑΚΙ ΒΙΟ 400 γρ.

ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ ΤΟΥΤΑΓΧΑΜΩΝ ΑΣΤΡΑΚΙ ΒΙΟ 400 γρ.
  • Κωδικός Προϊόντος: 4402
  • Διαθεσιμότητα: Ναι
  • 2,80€
  • Χωρίς ΦΠΑ: 2,80€

Από 100% σιμιγδάλι αρχαίου σίτου Τουταγχαμών των αγρών Φθίας.. Η ποικιλία αυτή έχει σπόρο δύο φορές μεγαλύτερο από σύγχρονου σιταριού και είναι γνωστή για την πλούσια γεύση. Έχουν πολύ υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες (20% έως 40% περισσότερες πρωτεΐνες από σύγχρονες ποικιλίες) και υψηλή συγκέντρωση σε σελήνιο, ψευδάργυρο και μαγνήσιο. Θεωρείται σιτάρι υψηλής ενέργειας και παρέχει στον οργανισμό περισσότερη ενέργεια υπό μορφή σύνθετων υδατανθράκων. Παρόλο που η ποικιλία αυτή περιέχει γλουτένη, έχει διαπιστωθεί ότι είναι πιο εύπεπτη από ανθρώπους οι οποίοι ενδέχεται να έχουν ελαφρά αλλεργία στη γλουτένη. Επίσης λόγου των χαμηλών επίπεδων οξείδωσης δεν χάνει θρεπτικό περιεχόμενο στην άλεση και μεταποίηση. Επιπλέον δεν υπέστη ποτέ γενετικές αλλοιώσεις. Παρόμοιες ποικιλίες είναι γνωστές ως khorasan, καμουτ, σταρι του προφήτη.

Στις 16 Φεβρουαρίου του 1923 οι βρετανοί αρχαιολόγοι Λόρδος Carnavon και Howard Carter ανοίγουν την είσοδο του ταφικού θαλάμου του Αιγύπτιου Φαραώ Τουταγχαμών. Ανάμεσα στα ευρήματά τους ήταν και διατηρημένοι αρχαίοι σπόροι σίτου, τους οποίους έσπειραν και πήραν καρπούς. Έτσι ονόμασαν την συγκεκριμένη ποικιλία σιταριού «Τουταγχαμών». Η ηλικία του συγκεκριμένου σπόρου χρονολογείται στα 5.000 χρόνια.

Πιστοποιημένο βιολογικό προϊόν.

Στις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις του Αγροκτήματος Αντωνόπουλου, στο Δίλοφο Φαρσάλων, κοντά στο Ναρθάκιο Όρος, από το 1985, επιμένουν στη χρήση μόνο γηγενών, παραδοσιακών και αρχαίων ποικιλιών που έχουν καταφέρει να διατηρήσουν από γενιά σε γενιά. Βασίζονται σε μεθόδους και τεχνικές βιοκαλλιέργειας, που έχουν αναπτύξει και εξελίξει, ώστε να παράγουν προϊόντα με υψηλά κριτήρια ποιότητας και διαδικασίες παραγωγής που να εναρμονίζονται με τη βιωσιμότητα. Το Αγρόκτημά έχει επαναφέρει στην αγορά, παλαιά είδη ντόπιων σιτηρών (που κινδυνεύουν από γενετική διάβρωση ή εξαφάνιση), τροφών με υψηλή διατροφική αξία και βέλτιστη συμβατότητα με τον οργανισμό. Το αγρόκτημα διαθέτει ιδιόκτητη εγκατάσταση επεξεργασίας, συσκευασίας και αποθήκευσης τροφίμων και εφαρμόζει πρότυπο σύστημα διαχείρισης πρώτων υλών. Καινοτομία η αναβίωση και καλλιέργειά των προϊόντων  ζέας από ελληνικό δίκοκκο στάρι, το αρχαιότερο γνωστό δημητριακό στον άνθρωπο, το όποιο είχε περιέλθει σε λήθη και κινδύνευε με εξαφάνιση.