DOWNVILLAGE ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ ΜΑΥΡΟΥ ΣΚΟΡΔΟΥ 220 γρ.

DOWNVILLAGE ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ ΜΑΥΡΟΥ ΣΚΟΡΔΟΥ 220 γρ.
  • Κωδικός Προϊόντος: 11004
  • Διαθεσιμότητα: Ναι
  • 5,50€
  • Χωρίς ΦΠΑ: 5,50€

Η μαγιονέζα συναντά το μαύρο σκόρδο Πηλίου, σε ένα dip ιδανικό για burger, sandwiches και dressings

Ο συνδυασμός αυτός έχει ένα βάθος, umami, και μια διακριτική επίγευση μαύρου σκόρδου, ιδανική για να αντικαταστήσει την κλασσική μαγιονέζα σε όλες τις χρήσεις.
Το πλεονέκτημα της είναι ότι ολοκληρώνει την γευστική παλέτα της μαγιονέζας, δίνοντας μια γεμάτη γεύση, χωρίς να χρησιμοποιούνται ενισχυτικά γεύσης ή άλλα πρόσθετα. Δοκιμάστε την σε σαλάτες (σκέτη ή σαν βάση για dressings), ανακατέψτε μια κουταλιά μαγιονέζα με μαύρο σκόρδο με 2 κουταλιές κίτρινο τυρί τριμμένο και γεμίστε μια φρεσκοψημένη ομελέττα, ή μαρινάρετε κοτόπουλο, και δώστε μια extra βαθιά γεύση, που θα καραμελώσει στο τηγάνι, τον φούρνο ή το grill.
Τηγανίστε μπακαλιάρο, και σερβίρετε μαζί με Black Garlic Mayo για μια εύκολη, φρέσκια και έξυπνη εναλλακτική στον κλασσικό «Μπακαλιάρο σκορδαλιά»

Η Black Garlic DownVillage παράγει προϊόντα υψηλής ποιότητας και διατροφικής αξίας από μαύρο σκόρδο. Ιδανικό για όσους αγαπούν τις premium γεύσεις, αλλά και την υγιεινή διατροφή. Χρησιμοποιούνται αυτοματοποιημένοι θάλαμοι τελευταίας τεχνολογίας καθ’ όλη τη διαδικασία παραγωγής. Το αποτέλεσμα είναι προϊόντα υψηλής ποιότητας, έτοιμα για σερβίρισμα ή απλά ως εξαιρετικό συστατικό σε πληθώρα συνταγών.

Χαρακτηρισμένο ήδη ως «υπερτροφή» λόγω της αντιοξειδωτικής του δύναμης, το μαύρο σκόρδο έχει κερδίσει τις εντυπώσεις στο χώρο της γαστρονομίας και της υγιεινής διατροφής. Παράγεται από το λευκό σκόρδο, πρωτοεμφανίστηκε στην Ιαπωνία, την Κορέα και την Ταϊλάνδη και τα τελευταία χρόνια έχει γίνει ανάρπαστο στη Δύση και ιδιαίτερα στις ΗΠΑ. Έχει διπλάσια αντιοξειδωτική δύναμη από το λευκό σκόρδο, προσφέροντας στον οργανισμό έναν σύμμαχο ενάντια στις ελεύθερες ρίζες. Τα αντιοξειδωτικά είναι απαραίτητα για τη σωστή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος, την πρόληψη, την αποκατάσταση βλαβών στον οργανισμό μας και την αναστολή της γήρανσης. Οι ελεύθερες ρίζες βλάπτουν τα κύτταρα και οδηγούν σε καρδιακές νόσους, νόσο του Αλτσχάιμερ, κυκλοφορικά προβλήματα, ρευματοειδή αρθρίτιδα, καρκίνο και άλλες χρόνιες παθήσεις.

Η S-allylcysteine, είναι συστατικό του φρέσκου σκόρδου και παράγωγο του αμινοξέος της κυστεΐνης, το οποίο βρίσκεται σε πολύ μεγαλύτερες συγκεντρώσεις στο μαύρο σκόρδο και θεωρείται ότι βοηθά στη μείωση της χοληστερίνης, αλλά και την πρόληψη του καρκίνου. Η S-allylcysteine βοηθά στην καλύτερη απορρόφηση της αλισίνης του σκόρδου από τον οργανισμό. Η αλισίνη είναι διαλυτή στο λίπος, ενώ η S-allylcysteine είναι υδατοδιαλυτή, προστατεύοντας έτσι τον οργανισμό απο λοιμώξεις. Το μαύρο σκόρδο περιέχει μέχρι κι 4 φορές υψηλότερες συγκεντρώσεις ευεργετικών συστατικών, όπως Κάλιο, Νάτριο, Μαγνήσιο, Ασβέστιο αλλά και υδατοδιαλυτά αμινοξέα. Η βελτίωση της αρτηριακής πίεσης, των επιπέδων της χοληστερόλης και της κυκλοφορίας του αίματος και οι αντιμικροβιακές, αντιβιοτικές, αντιφλεγμονώδεις και αντιμυκητιασικές ιδιότητες του μαύρου σκόρδου, αλλά και οι πρόσφατες έρευνες που δείχνουν αντικαρκινικές ιδιότητες και μείωση των συμπτωμάτων της νόσου του Αλτσχάιμερ, φέρνοντας το μαύρο σκόρδο στο προσκήνιο της υγιεινής διατροφής και των λύσεων που έχει να προτείνει η φύση για την αντιμετώπιση σημαντικών προβλημάτων υγείας.

Eκτός από το χρώμα, το μαύρο σκόρδο διαφέρει σε υφή αλλά και -το κυριότερο- στη γεύση. Με τη διαδικασία ωρίμανσης μετατρέπεται από σκληρό και αψύ σε μαλακό, γλυκό και με μικρή οξύτητα, ενώ διατηρεί ένα ελαφρύ άρωμα σκόρδου. Στη γεύση γίνεται περίπλοκο κι ενδιαφέρον, αφού αναδίδει τόνους καφέ, πετιμεζιού και γλυκόριζας. Η γεύση που δίνει όπου προστίθεται είναι τελείως διαφορετική από αυτήν του κοινού σκόρδου, με μόνο κοινό τη γνωστή επίγευση του σκόρδου, που στην περίπτωση του μαύρου είναι ιδιαίτερα απαλή.