ΒΙΟΑΓΡΟΣ ΦΑΣΟΛΙ ΣΟΓΙΑΣ ΒΙΟ 500 γρ.

ΒΙΟΑΓΡΟΣ ΦΑΣΟΛΙ ΣΟΓΙΑΣ ΒΙΟ 500 γρ.
  • Κωδικός Προϊόντος: 5660
  • Διαθεσιμότητα: Ναι
  • 2,70€
  • Χωρίς ΦΠΑ: 2,70€

Η σόγια ανήκει στην οικογένεια των οσπρίων. Αν και υπάρχουν 1300 διαφορετικοί τύποι σόγιας, οι βασικοί είναι τρεις: η κίτρινη ή κοινή σόγια, η πράσινη και η κόκκινη.  Η κίτρινη σόγια: είναι η πιο διαδεδομένη, γιατί περιέχει τη μεγαλύτερη ποσότητα πρωτεΐνης (40%). Χρησιμοποιείται κυρίως για την παρασκευή τόφου, λαδιού και γάλακτος.

Το φασόλι σόγιας εμπεριέχει περίπου 38% πρωτεΐνη, 18% έλαια, 22% φυτικές ίνες και 14% άλλα συστατικά (πχ. νερό, μέταλλα και βιταμίνες). Είναι πλούσιο σε ασβέστιο, σίδηρο, ψευδάργυρο, μαγνήσιο, εμπεριέχει βιταμίνες της ομάδας Β και φολικό οξύ. Ακόμη, αποτελεί πηγή των 8 βασικών αμινοξέων που δεν παράγει το ανθρώπινο σώμα. Συγκεκριμένα, ο οργανισμός μας χρειάζεται 22 αμινοξέα, αλλά μπορεί να παράγει μόνο τα 14. Τα υπόλοιπα οκτώ τα λαμβάνει μέσω των τροφών, εκ των οποίων η σόγια είναι το μοναδικό τρόφιμο φυτικής προέλευσης που τα περιέχει όλα. Επίσης, πρέπει να σημειωθεί ότι τα έλαια του φασολιού σόγιας είναι πλούσια σε πολυακόρεστα λιπαρά οξέα και το σημαντικότερο δεν περιέχουν καθόλου χοληστερόλη.

Προϊόν βιολογικής γεωργίας